ZO BEREID JE JE HUID VOOR OP HET ZONSEIZOEN!

Als je in de spiegel kijkt, wat valt je dan als eerste op? Veel mensen kijken eerst naar de zaken waar ze minder tevreden mee zijn. In veel gevallen hebben we een vastomlijnd beeld van ons uiterlijk in ons hoofd, wat niet perse past bij de werkelijkheid. De ouder wordende huid kan dan een onaangename verrassing zijn. Je gaat je storen aan rimpeltjes, fijne lijntjes en een slappere huid. Maar wat werkt er nu echt tegen huidveroudering, en hoe kun je het proces een halt toe roepen? Dat weten de huidspecialisten van Tijdloos Beauty.

KEERZIJDE VAN DE ZON

Zonder de zon zouden we niet kunnen leven. Het heeft een positief effect op de natuur, maar ook op de mens. Ons gemoed wordt beter, we doen vitamine D op en het houdt onze botten, spieren en energie op peil. Kortom, de zon is van onontbeerlijk belang. Maar te veel zonlicht kan ook schadelijk zijn. Veel mensen weten wel in meer of mindere mate dat zonlicht voor bepaalde huidschade kan zorgen. Maar hoe dat precies zit en welke typen straling daar verantwoordelijk voor zijn, behoort niet altijd tot de algemene kennis.

 

UV-STRALING

Er zijn drie typen uv-straling te onderscheiden.

  • Uv-A-straling: dit type straling dringt diep en beschadigt de collageen en elastine in de huid. Het is daardoor verantwoordelijk voor huidveroudering. Deze straling wordt nauwelijks tegengehouden door de ozonlaag.
  • Uv-B-straling: deze straling veroorzaakt verbranding, maar ook het bruin worden van de huid. Ook andere huidverandering ontstaan hierdoor, zoals pigmentvlekken en mutaties van huidcellen.
  • Uv-C-straling: wordt tegengehouden door de ozonlaag. Deze straling is bijzonder agressief, als je hieraan blootgesteld zou worden, beschadigt de huid direct. Je kunt je hier niet tegen beschermen.

 

SCHADELIJK VOOR HUID

Afhankelijk van de zonnesterkte, kan al na een half uur onbeschermd zonnen huidschade ontstaan. Dat geldt ook als je vanachter het glas in de zon zit, bijvoorbeeld in de auto of in je huiskamer. Een goede bescherming is daarom van groot belang. Maar waar moet je dan precies op letten? Het is goed te weten dat er verschillende typen zonbescherming bestaan. Zo zijn er crèmes met chemische (ook wel: synthetische) filters en met minerale filters.

 

GOEDE ZONBESCHERMING

Zonbescherming met een chemische filter worden opgenomen in de huid en absorberen de uv-straling. Maar belangrijk om te weten is dat deze crèmes pas een half uur na aanbrengen goed werken. Zorg daarom altijd dat je je tijdig insmeert wanneer je dit product gebruikt. Zonbescherming met een mineraal filter ligt als een laagje op de huid. Daar doet het zijn werk door uv-straling te weerkaatsen, waardoor de straling geen kans heeft schade aan te richten. Bovendien werkt dit type zonbescherming onmiddellijk na aanbrengen. Let altijd goed op dat het product dat je uitkiest zowel tegen uv-A-straling als uv-B-straling beschermt.

 

SPF

Verder kun je vaak kiezen voor verschillende factoren als het aankomt op zonbescherming. Deze ‘SPF’, Sun Protection Factor, zegt iets over de tijd die je beschermd in de zon kunt doorbrengen. Welke SPF voor jou geschikt is, hangt af van jouw huidtype. Stel dat je normaal gesproken zonder bescherming na 10 minuten verbrandt, dan kun je met een zonnebrandcrème met SPF 30 tot wel 300 minuten in de zon doorbrengen. Mits je de zonnebrandcrème goed hebt aangebracht, ten minste!

 

TIPS BIJ AANBRENGEN VAN SPF

Als jij een product met SPF aanbrengt, is het belangrijk op een paar dingen te letten.

  • Kies de juiste SPF voor jouw huidtype en breng het royaal aan. Voor je gezicht is een theelepel aan zonnebrandcrème aan te raden.
  • Breng de zonbescherming als laatste aan, als je make-up over je SPF aanbrengt, is deze minder effectief.

Zonnefilters tegen uv-a-straling uv-b-straling worden afgebroken onder invloed van blootstelling aan daglicht. Ben je de hele dag in de zon en/of zweet en zwem je veel, breng dan minimaal iedere twee uur een nieuw laagje aan. Wanneer je de hele dag binnen zit, ver van het raam af, dan is dit niet direct nodig.

 

OVER TIJDLOOS BEAUTY

Wil jij graag je huid goed voorbereiden voor de zonseizoenen of wil je meer weten over hoe je de huid kunt verzorgen? Bij Tijdloos Beauty staan wij graag voor je klaar. Misschien wil jij je huidveroudering aanpakken door middel van een bindweefselmassage? Of wil je zo snel mogelijk af van je puistjes? Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om je huid weer te laten stralen. Ook bieden wij lichaamsbehandelingen aan en geven wij advies op gebied van voeding. Wij geloven in een gezonde huid, van binnen en van buiten. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 14 juli 2021
Geplaatst door: Ria Nijburg