Werken aan grove huidstructuur

Van een afstandje zie je het niet heel goed. Maar als je dichterbij komt, dan vallen al die kleine puntjes behoorlijk op. Vooral op je neus lijken ze met de dag groter te worden. Waarom? Het voelt zo oneerlijk als je andere mensen om je heen ziet met een perfecte, gave huid. Waarom moet jij nou weer van die grove poriën hebben? Daar heb je toch helemaal niet om gevraagd? Maar een belangrijkere vraag die je jezelf kunt stellen is: wat doe je eraan?

VET DROOG

Het zal dan wel aan jouw huidtype liggen, toch? Net omdat jij nou weer geboren moet worden met de aanleg voor een vette huid… Weet dan dat gelukkig niet het geval is, want iedereen kan last hebben van grove poriën. Het komt onder andere door een overproductie van talg, maar ook mensen met een droge huid kunnen hier last van hebben. De huid kan namelijk bij een droge huid extra talg gaan produceren ter compensatie. Voel je dus niet alleen met dit probleem.

 

COLLA…GEEN?

Naarmate je ouder wordt, verandert je huid. Dat weten we natuurlijk allemaal. Bij huidveroudering denk je meestal aan rimpels en lijntjes, maar wist je dat ook grove poriën een gevolg kunnen zijn van huidveroudering? Naarmate je ouder wordt, neemt de aanmaak van collageen namelijk af. Hierdoor wordt je huid minder elastisch. En naast dat je daardoor rimpels gaat ontdekken, kunnen je poriën ook meer gaan opvallen, omdat de poriewanden slapper worden. Je wordt nou eenmaal ouder, maar je kunt de aanmaak van collageen wel ondersteunen. Bijvoorbeeld door een gezonde levensstijl!

 

ZONBESCHERMING

Zonnetje straalt: hup naar buiten. Wie kijkt er nou niet uit naar de eerste zonnestralen van de zomer? Eindelijk een kleurtje op je wangen. En als het echt warm begint te worden, dan haal je de zonnebrand wel weer tevoorschijn… Maar dat is eigenlijk heel verraderlijk, want ook in de winter wordt je huid blootgesteld aan uv-straling. Zeker als je last hebt van grove poriën is het belangrijk dat je gedurende het hele jaar je huid beschermt tegen de zon. Zonlicht kan namelijk je cellen beschadigen, waardoor je poriën kunnen vervormen. Hierdoor kan vuil minder goed naar buiten en lijken je poriën dus groter. Kies bijvoorbeeld voor een dagcrème waar SPF in zit, dan hoef je je over de zon geen zorgen te maken.

 

VERKEERDE PRODUCTEN

Het is heel begrijpelijk als je er alles aan wilt doen om van je grove poriën af te komen. Snel sla je een hele reeks verzorgingsproducten in bij de drogist om de hoek en ga je aan de slag. Na al dat geld eraan uit te hebben geven, verwacht je dan ook snel resultaat. Maar dat resultaat komt niet. Dan kan het zijn dat je niet de juiste producten gebruikt. Zo kunnen te vette crèmes je poriën juist verstoppen als je al een vette huid hebt. Hetzelfde geldt trouwens voor zware make-up. Maak je huid dus iedere avond grondig schoon.

 

PAK ZE AAN

Als je eenmaal last hebt van erg verstopte poriën, kan het best lastig zijn om er weer af te komen. Dan kan een huidbehandeling je de frisse start bieden die jij nodig hebt. Zo kan een peeling perfect worden ingezet om de grove poriën aan te pakken. Daarnaast kunnen we bij Tijdloos je ook helpen met andere (eventueel bijkomende) huidklachten, zoals met een acnebehandeling. Weet jij niet meer wat je met je huid aanmoet? Neem dan gerust contact op en dan gaan we samen met jou op zoek naar de oplossing.

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 28 januari 2022
Geplaatst door: Ria Nijburg