WAAROM BLIJVEN DIE PUISTJES MAAR KOMEN? DRIE BELANGRIJKE OPLOSSINGEN

Acne: veel mensen krijgen er in hun puberjaren mee te maken. Bij de meeste mensen verdwijnen ze na die tijd vanzelf weer. Maar sommigen blijven ook na de puberteit last houden van een (zeer) onzuivere huid. Blijft acne maar terugkeren, wat je ook probeert? Tijdloos Beauty geeft advies om acne in je gezicht te verminderen.

ACNE: EENMAAL WEG, ALTIJD WEG

Zelfs al steek je veel moeite in het verzorgen en schoonhouden van je huid, je kunt toch te maken krijgen met acne. Dit is vaak ontzettend vervelend. Puistjes of onderhuidse ontstekingen zijn rood en erg zichtbaar, waardoor je je onzeker kunt voelen. Maar ook kunnen ze pijnlijk zijn. In veel gevallen is de huid goed in staat te herstellen van wondjes, ontstekingen of andere onzuiverheden. Maar als je acnegevoelig bent, kun je snel opnieuw last krijgen van puistjes. Ook is de kans groot dat er wat littekentjes of verkleuringen op de huid achterblijven. Logisch dat je de huidaandoening graag wilt verhelpen. Om dat te kunnen doen, is het goed om bij het begin te beginnen. Wat is acne precies?

 

WAT IS ACNE?

Acne is een ontsteking van de huid. De aandoening ontstaat doordat je huid te veel talg aanmaakt waardoor de talgklier van je huid verstopt raakt. Op den duur kan de klier scheuren waardoor de talg in de huid terechtkomt. Aangezien de talgklier ook bacteriën en vetzuur bevat die in aanraking komen met de huid, kan er hierna een ontsteking ontstaan. Op de huid zie je dan een puistje terug.

 

WAAROM KEERT ACNE STEEDS TERUG?

Je huid kan zo’n puistje uit zichzelf herstellen en er bestaan goede acnebehandelingen om de aandoening te verlichten. Maar acne komt vaak in golfbewegingen en vlamt geregeld op. Hier zijn verschillende redenen voor, zoals hormoonschommelingen, voedsel en hoe je zelf met puistjes omgaat. Wat kun je doen om terugkeer te voorkomen?

 

1. RAAK JE GEZICHT MINDER AAN

Meestal heb je het niet eens door, maar gedurende de dag raak je jouw eigen gezicht constant aan. Maar doordat je je gezicht met je vingers aanraakt, komen er ook bacteriën en vuil op je huid terecht. Hierdoor kunnen wondjes of puistjes ontstoken raken, waardoor acne verergert. Probeer er daarom op te letten dat je niet veel met je handen in je gezicht zit. En wanneer dat wel nodig is, zorg ervoor dat je schone handen hebt. Zo voorkom je ook dat je bacteriën en vuil meeneemt.

 

2. KNIJP JE PUISTEN NIET UIT (OF DOE HET OP DE JUISTE MANIER)

Het beste is om puistjes niet uit te knijpen. Je huid kan de puisten zelf verhelpen en herstellen. Wanneer je puistjes uitknijpt, loop je het risico dat omliggende huid ook aangetast wordt of dat er bacteriën achterblijven in de puist, waardoor de puist verder ontsteekt en het genezen langer duurt. Het beste is dus om ze te laten zitten, zodat je huid ze zelf kan herstellen.

 

3. VERZORG JE HUID OP DE JUISTE MANIER

Om acne te voorkomen, is het goed om je huid zo schoon mogelijk te houden. Dit kun je doen door ‘s ochtends en ‘s avonds je huid te wassen met een mild reinigingsproduct. Gebruik je andere producten, zoals zonnebrandcrème of dagcrème? Let dan op dat deze producten passen bij jouw huidtype. Verkeerde producten kunnen de poriën ook verstoppen waardoor de puistjes alleen maar erger worden. Laat je door de huidspecialist adviseren welke producten de huid voeden zonder te zwaar te zijn en die mild zijn voor de huid.

 

ACNEBEHANDELING TIJDLOOS BEAUTY

Bij Tijdloos Beauty kun je jezelf laten adviseren over de juiste producten. Wanneer je van nature bijvoorbeeld een vette huid hebt, heb je een ander product nodig dan wanneer je een meer droge huid hebt. Wij bieden ook een acnebehandeling aan om de aandoening te verminderen. Door een reiniging en verzorging van de huid zorgen wij ervoor dat je huid zich goed zal herstellen. Neem daarom contact op, dan helpen we je graag verder!

 

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 19 november 2021
Geplaatst door: Ria Nijburg