VRAAG EN ANTWOORD: HOE VERZORG JE EEN GEMENGDE HUID?

Heb jij een huid die op bepaalde plekken droog aanvoelt, maar in andere gebieden juist vet is? Merk je dat zowel producten voor een droge als vette huid niet altijd de gewenste effecten hebben? Dan kan het zijn dat je een gemengde huid hebt. Tijdloos Beauty doet een boekje open over dit huidtype en hoe je deze het beste kunt verzorgen.

V: WAT IS EEN GEMENGDE HUID?

A: Een gemengde huid bestaat uit zones die vet zijn en zones die juist droog zijn. Je kunt een gemengde huid herkennen aan een vette T-zone met meestal droge wangen, puistjes die vooral op de kin voorkomen en vergrote poriën. Een gemengde huid kan ook betekenen dat je T-zone redelijk vet is, maar de andere gedeeltes van je gezicht en lichaam normaal zijn, en niet per sé droog. Dit komt zelfs vrij veel voor!

V: WAAROM KAN EEN GEMENGDE HUID LASTIG ZIJN?

A: Door de combinatie van vet, droog en normaal is dit huidtype moeilijker te verzorgen. Een vet product op een vette huid is immers ongeschikt, terwijl een vet product voor een droge huid juist goed werkt. Andersom is een mild product voor je T-zone misschien geschikt, maar doet het niet veel voor je wangen omdat het product hier te weinig voedend voor is. Kortom, het is lastig om het juiste product te vinden voor alle verschillende gedeeltes van je gezicht.

 

V: WAT MOET IK VERMIJDEN?

A: Verkeerde stoffen in je huidproducten kunnen tot problemen leiden. Vermijd daarom producten met parfum, alcohol, geurstof of bijvoorbeeld menthol – dit kan allemaal tot irritatie of uitdroging leiden. Het is bovendien het beste om je huid – net als andere huidtypes – zo veel mogelijk te beschermen tegen de zon. Draag dus iedere dag een dagcrème met zonnebrand van minstens SPF 30.

 

V: HOE VERZORG IK EEN GEMENGDE HUID HET BESTE?

A: Het verzorgen van een gemengde huid draait om balans. Je kunt het beste niet alleen een product gebruiken dat werkt voor ofwel een droge, ofwel een vette huid. Gebruik bijvoorbeeld geen hele vette producten voor je wangen en vervolgens hydraterende producten voor je T-zone. Er zijn producten die geschikt zijn voor beide zones. Deze crèmes zijn gericht op het herstellen van de vochtbalans. Hierdoor kunnen zijn vette gedeeltes gehydrateerd houden en droge gedeeltes herstellen. De werking van deze producten is meestal vrij mild, maar zorgt toch voor een gezonde uitstraling.

 

V: KAN IK AANPASSINGEN IN MIJN VOEDING MAKEN OM MIJN HUID TE ONDERSTEUNEN?

A: Ja, dat kan zeker! Hydratatie is zowel op als onder de huid van groot belang. Het beste is daarom om genoeg water te drinken, tussen de 7 en 9 glazen per dag. Hiermee ondersteun je de afvoer van afvalstoffen en de bloedcirculatie. Zo neemt de kans op onzuiverheden ook af. Daarnaast is het goed om voldoende bouwstoffen binnen te krijgen die je huid ondersteunen, zoals vitamines A, C en E, onverzadigde vetten en omega-3 vetzuren.

 

DE BESTE BEHANDELING BIJ TIJDLOOS BEAUTY

De specialisten van Tijdloos Beauty staan altijd voor je klaar om je op de beste manier te helpen. Bij Tijdloos geven we altijd advies over hoe je thuis de behandelingen kunt ondersteunen met producten, voeding en verzorging. Zo kun je maximaal resultaat behalen. Bij Tijdloos Beauty bieden we meerdere geizchtsbehandelingen aan.

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 15 december 2021
Geplaatst door: Ria Nijburg