Veelgestelde vragen over… Make-up en huidklachten

Of je het nou doet om bepaalde aspecten van je gezicht te verbergen of accentueren, het dragen van make-up kan voor velen de oplossing bieden. Make-up is niet alleen maar geschikt voor feestjes, maar je kunt ermee elke dag een feestje maken. Want laten we eerlijk zijn, je loopt toch vrolijker de deur uit wanneer je eyeliner die ochtend perfect is gelukt. Toch kan je favoriete foundation of oogschaduw ook voor problemen zorgen. Lees daarom hier alles wat je wilt weten over make-up en huidklachten.

HOE KOMEN DIT SOORT HUIDKLACHTEN?

Meestal komen de huidklachten door huidirritatie. Bij maar één op de tien komen de klachten door een contactallergische reactie. Door middel van een plaktesten kan er worden vastgesteld dat je allergisch bent.

 

WELKE HUIDKLACHTEN KAN MAKE-UP VEROORZAKEN?

Meestal zijn de huidklachten als gevolg van make-up niet enorm heftig, maar desalniettemin kunnen ze behoorlijk ergerlijk zijn. Allergie voor make-up uit het zich in de vorm van milde eczeem, zoals roodheid, bultjes, schilfertjes, jeuk en misschien lichte zwelling. Naast allergische reacties, kun je ook last krijgen van een droge of vette huid.

 

KAN IK WEL MAKE-UP BLIJVEN DRAGEN?

Dat je make-up wilt blijven dragen is heel begrijpelijk en moet ook kunnen! Door de juiste producten te kiezen, kom je al een heel eind. Als je al bewust bent van de producten die je gebruikt, kun je ook nog bewuster worden met hoe(lang) je je make-up draagt. Haal bijvoorbeeld je make-up er al af vanaf het moment dat je thuis komt in plaats van pas voordat je naar bed gaat. Dit verlaagd ook de kans dat je in slaap valt met je make-up er nog op, wat zeker af te raden is. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om één of meerdere dagen per week geen make-up te dragen.

 

WELKE INGREDIËNTEN KAN IK HET BEST VERMIJDEN?

De ingrediënten achterop een make-up verpakking kunnen best overweldigend zijn: waar begin je? Gelukkig zijn er een aantal dingen die altijd goed zijn om op te letten. Als je last hebt van huidklachten, is het altijd aan te raden om producten te zoeken die geen parfum of kleurstoffen bevatten. Wanneer je echt allergisch bent voor stoffen, zul je die natuurlijk moeten vermijden.

 

WELKE PRODUCTEN KAN IK DAN WEL GEBRUIKEN?

Daarentegen zijn natuurlijke of plantaardige stoffen iets waar je wel op zoek naar kunt gaan. Daarnaast kunnen hypoallergene huidverzorgingsproducten ook erg helpen met je klachten. Wist je trouwens dat er ook huidverzorgende make-up bestaat? Door het kiezen van de juiste producten kun je zorgeloos make-up blijven dragen. Wil je weten wat voor producten goed bij jou passen? Bij Tijdloos helpen we je graag door te kijken naar wat jouw type huid nodig heeft.

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 18 februari 2022
Geplaatst door: Ria Nijburg