STORENDE PIGMENTVLEKKEN? KIES EEN KUUR!

Bij het woord ‘huidveroudering’, waar denk jij dan aan? Waarschijnlijk aan verschijnselen als fijne lijntjes, rimpels en een slappere huid. Maar wat daarnaast erg bepalend is voor een ouder uitziende huid zijn pigmentvlekken, grove poriën, rode vaatjes, couperose en een vermoeide uitstraling. Veel mensen vergeten ze, maar deze klachten verklappen je werkelijke leeftijd of laten je er ouder uitzien!

PIGMENTVLEKKEN KOMEN VAAK VOOR!

Wist je dat 9 op de 10 mensen last heeft van pigmentvlekken? Het is dus volkomen normaal. Deze donkere plekken op de huid ontstaan door overactieve pigmentcellen, dit heet ook wel ‘hyperpigmentatie’. Dit komt voor als huidveroudering, maar ook bij zwangerschap (ook wel bekend als ‘zwangerschapsmasker’) en natuurlijk de bekende sproeten. Hoewel pigmentvlekken over het algemeen niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid, worden de ze wel vaak als storend en ontsierend ervaren. Pigmentvlekken op de huid komen het vaakst voor op de plekken waar je huid veel aan de zon wordt blootgesteld, zoals je gezicht, decolleté en de bovenkant van je handen. Maar ook andere factoren kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van pigmentvlekken, zoals huidverbranding en acne. Ook hormonale invloeden als zwangerschap en pilgebruik, veel stress of medicatie kunnen een rol spelen.

 

BESCHERM JE HUID

Zoals gezegd zijn pigmentvlekken heel gewoon, maar dat betekent niet gelijk dat je erop zit te wachten. En ook bij pigmentvlekken geldt het aloude devies: voorkomen is beter dan genezen. Hoe je dat kunt doen? Het beste is preventieve bescherming van de huid. Door dagelijks SPF te gebruiken kun je al veel bereiken. Zeker als je gevoelig bent voor hyperpigmentatie is een dagcrème of zonnebrandcrème met hoge SPF erg belangrijk. Weet hierbij dat zonnebrandcrèmes een UV-A- en een UV-B-filter kunnen hebben. Aangezien de UV-A-stralen zorgen voor de pigmentvlekken, is vooral deze filter erg belangrijk! Welke filter(s) jouw zonnebrandcrème heeft, kun je checken op de verpakking. Werk gedurende de dag regelmatig je SPF bij, want na een paar uur is de kracht sterk verminderd.

 

BEHANDELING IS MOGELIJK

Goed, voorkomen is dus beter dan genezen. Maar als je nu eenmaal pigmentvlekken op de huid hebt, kan het zijn dat je er vanaf wil. Pigmentvlekken waren tot recentelijk moeilijk te behandelen. Maar tegenwoordig kan met de ME-line alle soorten pigmentatie worden aangepakt, ook het dieper gelegen pigment wat normaal gesproken erg lastig is om te behandelen!

 

TIJDENS DE BEHANDELING

Hoe ziet zo’n behandeling eruit? De ME-line is een kuur van drie of vier behandelingen wat gecombineerd wordt met thuisverzorging. De eerste en de derde behandeling zul je een masker krijgen. De werkzame stoffen in dit masker werken verhelderend en ontstekingsremmend, voor een mooie en rustige huid. Bij een tweede en eventueel vierde behandeling wordt de DermaPen gebruikt om het dieper gelegen pigment naar boven te halen. De behandeling zelf is niet echt heftig om te ondergaan, maar de intensiviteit van de behandeling is wel aan de huid af te lezen. Na drie of vier dagen ontstaat namelijk schilfering op de huid. Tijdens dit proces kan de huid bovendien droog aanvoelen, en is het extra belangrijk om de huid goed te verzorgen en te beschermen tegen de zon.

 

MAXIMAAL RESULTAAT

Al na een maand zal je verbetering kunnen zien. De thuisverzorginsproducten bevatten veel actieve stoffen zoals anti-oxidanten, pigmentremmende stoffen en zuren waar je je huid voorzichtig aan moet laten wennen. Na vier maanden is in de meeste gevallen het ongewenste pigment grotendeels weg. Wel is het belangrijk om na de kuur het masker en de nachtverzorging te blijven gebruiken zodat de aanmaak van nieuw pigment voorkomen wordt. Zo verkrijg je maximale resultaten!

 

VOOR JOU!

Bij Tijdloos Beauty wordt het belangrijk gevonden dat jij je fijn voelt. En een mooie huid helpt daarbij. Door naar jouw persoonlijke wensen te luisteren behalen de specialisten van Tijdloos samen met jou maximaal resultaat. Naast de kuurbehandeling bieden ze nog veel meer huidverbeterende behandelingen aan. Een greep uit de mogelijkheden:

  • bindweefselmassage
  • collageenlamp
  • chemische peelings
  • microdermabrasie
  • dermapenbehandeling
  • oxy-nova zuurstoftreatment

Ga langs voor persoonlijk advies en ontdek wat het best bij jouw huid past!

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 28 augustus 2019
Geplaatst door: Ria Nijburg