SOS: WAT DOE IK AAN DIE GEVOELIGE EN DROGE HUID?

Heb je ook zo lekker van de zomer genoten? Heerlijk die zon op je gezicht en af en toe een duik in het zwembad of de zee. Dat was écht genieten! Het heeft echter wel zijn weerslag op je huid gehad. Die oogt droog en trekkerig en is gevoelig. Geen wonder, want je huid heeft het zwaar te verduren gehad en kan wel een flinke oppepper gebruiken om weer in balans te komen.

DROGE HUID

Een huid is ‘droog’ wanneer deze vocht- en vetarm is. Met andere woorden, de huid heeft een tekort aan huideigen vetten, wat inhoudt dat je talgkliertjes niet genoeg talg produceren en de huid moeilijk vocht kan vasthouden. Deze tekorten geven je dat bekende, trekkerige gevoel en maakt de huid doffer. Ook kunnen er vlekjes ontstaan en voelt de huid gevoeliger aan doordat de natuurlijke huidbarrière is verstoord die de huid normaal gesproken beschermd. Dat maakt dat je droge huid vatbaar is voor irritaties van buitenaf, zoals chloor, zout, warmte, kou en bacteriën. Aangezien je huid zich niet goed meer kan beschermen, is het van belang de droge huid te verzorgen en te voeden.

 

OORZAKEN DROGE HUID

Je droge huid kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Zo is het mogelijk dat je de huid niet juist hebt verzorgd, maar ook het gebruik van zeep of medicijnen kunnen invloed hebben. Andere zaken die effect hebben op de huid, zijn hormonale invloeden, huidveroudering of verkeerde voeding.

 

GEVOELIG

Zoals genoemd kan huidveroudering een reden zijn dat je last hebt van een drogere huid. Dat komt doordat naarmate je ouder wordt, je lichaam minder collageen aanmaakt en je eigen collageen, elastine en hyaluronzuur afnemen. Deze stofjes zorgen er normaal gesproken voor dat de huid strak, stralend en fris oogt. Wanneer je hier minder van aanmaakt, verliest de huid volume, ontstaan er rimpeltjes en lijntjes en wordt de huid droger. Bovendien kunnen door de droge huid andere onzuiverheden zoals schilfertjes en rode vlekjes ontstaan.

 

HUID WEER IN BALANS

Natuurlijk is het belangrijk om thuis zoveel mogelijk te doen om je huid te voeden en te verzorgen. Maar het kan best lastig zijn de huid weer netjes in balans te brengen. Een behandeling bij een beautyspecialist is in zo’n geval zinvol. De specialist is expert op het gebied van huidverzorging en kan aangeven wat jouw huid nodig heeft. Bovendien zijn er in een salon de middelen en technieken aanwezig om de huid een flinke boost te geven.

 

PEELING

Om de huid te kunnen verzorgen, moeten eerst de oudere, dode huidcellen worden verwijderd. Anders heeft een behandeling weinig zin. Mogelijk heb je dat zelf ook wel eens geprobeerd. Maar dit is vaak vrij agressief en je hebt thuis vaak niet de juiste middelen om je huid weer te herstellen. Daarom gebruikt de beautyspecialist niet zozeer scrubs, maar peelings om de huid op te frissen. Deze peeling verdunt je huid, zorgt voor een betere vochtopname en activeert je huidcellen om weer nieuw collageen en elastine aan te maken, de stofjes die de huid strak en gezond houden. Doordat de oude huidcellen bovenop je huid verwijderd worden, verdwijnen kleine oneffenheden en ook rimpels en lijntjes worden minder diep. De natuurlijke beschermlaag wordt weer hesteld. De peeling werkt die in de huid en neemt de speciaal voor jouw huid belangrijke werkstoffen mee naar binnen. Bij Tijdloos Beauty werken we met verschillende intensieve peelings, elk met hun eigen werking.

 

VOEDINGSTIP!

Zo zijn er diverse behandelingen die je droge en gevoelige huid weer in balans kunnen brengen. Dit combineren we afhankelijk van wat jouw huid nodig heeft met een collageenlamp, bindweefselmassage of microdermabrasie of een behandeling met pure zuurstof. Maar ook kunnen we je adviseren over een gezond voedingspatroon. Want wat je eet, heeft ook heeft invloed op de conditie van je huid. Wist je bijvoorbeeld dat ‘gezonde vetten’ bijdraagt aan een gezonde huid? Deze vetten verbeteren je bloedsomloop en zorgen ervoor dat voedingsstoffen beter in het lichaam worden opgenomen. Denk bij gezonde vetten aan producten zoals avocado, noten (walnoten, amandelen) en vette vis.

 

OVER TIJDLOOS BEAUTY

Leef, lach en heb je huid lief! Dát is het motto van de beautyspecialisten van Tijdloos Beauty. Een mooie huid helpt je om je fijn te voelen, en die verzorg je van binnen én van buiten. Op verschillende manieren helpen de beautyspecialisten jou daar een handje bij. Is mooi oud worden jouw voornaamste doel? Of wil je eindelijk je acne grondig aanpakken? Met de huidverbeterende behandelingen (die vaak ook nog vergoed worden) worden jouw huidproblemen verholpen. Toe aan een momentje voor jezelf? Terwijl jij heerlijk ontspannen op de behandelstoel ligt en ontsnapt aan de alledaagse drukte, wordt jouw huid ook in de watten gelegd met natuurlijke producten. Onmisbaar voor een mooie, gezonde en stevige huid is goede voeding. Daarom ontvang je bij Tijdloos Beauty ook voedingsadvies bij huidproblemen. De beautyspecialisten volgen de nieuwste technieken op beautygebied op de voet, en zorgen ervoor dat de beste technieken en de behandelingen elkaar aanvullen.

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 13 september 2019
Geplaatst door: Ria Nijburg