LAST VAN ACNE? VOEDING KAN HELPEN!

Pukkeltjes, mee-eters, rode bultjes… Acne kan erg vervelend zijn. Wanneer je hier last van hebt, kun je je er heel onzeker door voelen. Veel mensen krijgen er in de pubertijd in meer of mindere mate mee te maken, maar acne kan ook op latere leeftijd ontstaan. Hierbij spelen verschillende factoren een rol. Naast hormonale disbalans zijn er andere boosdoeners, zoals voeding en het verkeerd gebruik van verzorgingsproducten. Een goede lichamelijke gezondheid kan helpen bij een gezonde huid. Voeding kan daarbij een rol spelen.

VOEDING EN ACNE

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het verband tussen voeding en acne. Daaruit is gebleken dat voeding een belangrijke rol speelt bij de zuiverheid en gezondheid van je huid. Wanneer je een mooie en gezonde huid wilt, is het dan ook belangrijk om gezond te eten en sommige dingen te laten staan. Maar welke voedingsproducten hebben dan eigenlijk invloed op acne?

 

INVLOED VAN SUIKER

Wanneer je veel producten eet met een hoog suikergehalte, is de kans groot dat je acne verergert. Door een snelle stijging van het glucosegehalte maakt je lichaam meer insuline aan. En insuline is het stofje dat de productie van androgenen stimuleert. Deze androgenen zijn hormonen die ervoor zorgen dat je talgproductie verhoogt. Bij een teveel aan talg, krijg je meer last van acne. Zodoende kunnen suikerrijke producten bijdragen aan een onzuivere huid en is het zaak bewust te zijn van welke producten veel suikers bevatten.

 

MELKPRODUCTEN

Daarnaast is er ook een relatie te vinden tussen zuivel en acne. In zuivel zitten veel hormonen. In feite is koemelk natuurlijk gericht op het grootbrengen van het kalfje. Daarom zit de melk vol groeihormonen zoals oestrogeen, progesteron en testosteron. Dit zijn hormonen waar ons volwassen lichaam eigenlijk niet veel mee kan. Wanneer je veel van deze extra hormonen binnenkrijgt, kan dat ervoor zorgen dat je huid uit balans raakt en je veel onzuiverheden krijgt. Vermijdt het gebruik van melkproducten daarom zoveel mogelijk.

 

VERBETERENDE VOEDINGSSTOFFEN

Maar welke voedingsstoffen zijn wel ondersteunend voor de huid? Ten eerste zijn dat de onverzadigde vetten. Deze vetten verminderen de ontstekingsreactie in je lichaam en je huid, waardoor je minder snel van die nare rode plekjes krijgt. Daarnaast is het een gezonde manier om voldoende vetten binnen te krijgen, wat helpt bij het afremmen van je talgprductie. De huid kan beter vocht vasthouden en ook dit helpt de talgklier tot rust te brengen.

 

EFFECTIEVE VITAMINEN

Ook de vitaminen A en E zijn effectief bij het tegengaan van ontstekingen in de huid. Vitamine C en andere anti-oxidanten neutraliseren de schadelijke stofjes in je huid waardoor je huid sterk en gezond blijft en sneller kan herstellen en opbouwen. Het mineraal zink kalmeert de ontstekingen en bevordert wondgenezing. Deze gezonde voedingsstoffen vind je in de volgende voedingsmiddelen:

  • Zink: vlees, graanproducten, noten
  • Vitamine A: visolie, zalm, broccoli, wortelen
  • Onverzadigde vetten: noten, avocado’s, olijven
  • Antioxidanten: blauwe bessen, frambozen, kersen, peren appel en groenten en fruit

 

WERAME COMBINATIE

Bij Tijdloos Beauty geloven we in huidverbetering van binnenuit. Daarom combineren we bewustwording over gezonde voeding met effectieve behandelingen. Zo kunnen we je voorzien van professioneel voedingsadvies, volledig persoonlijk gebaseerd op jouw huid. Maar ook kunnen we je helpen bij een speciale acnebehandeling om de huid ook van buitenaf te ondersteunen. Tijdens deze behandeling wordt je huid gereinigd en zal er een peeling aangebracht worden. Deze peelings bestaan uit een mix van zuren, die zorgen dat je huidconditie verbetert en je huid minder ontstekingsgevoelig wordt.

 

OVER TIJDLOOS BEAUTY

Wil jij graag een mooie egale huid zonder puistjes en ontstekingen? Bij Tijdloos Beauty staan we voor je klaar. Voordat een behandeling toegepast wordt, vindt er eerst een uitgebreid intakegesprek plaats. Zo leren we je huid écht kennen en kan er een persoonlijk plan opgesteld worden. Dat is fijn bij een huidprobleem als acne, maar ook voor andere huidproblemen kun je bij ons terecht. Denk aan pigmentvlekken, huidveroudering, een droge huid en nog veel meer. Wil jij graag ons advies? Neem gerust contact met ons op voor vragen of voor het maken van een afspraak.

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 4 augustus 2021
Geplaatst door: Ria Nijburg