JE HUID IN DE WINTER

Als het koud is kleden we ons met warme kleding maar de huid van ons gezicht moet het zonder extra bescherming doen. Daarom is het belangrijk om je huid in deze periode extra te verzorgen. Doordat de luchtvochtigheid in de winter, binnen en buiten, veel lager is dan in de zomer, droogt je huid sneller uit. Je huid verliest haar vetten en vervolgens ook haar vocht met als ge volg een droge, trekkerige en soms zelfs een gevoelige huid. Aan jou de taak om hier bewust mee om te gaan!

JE HUID IN DE WINTER, WAT KUN JE ER TEGEN DOEN?

 

  1. Reinig je huid twee keer per dag. In de ochtend en in de avond. Een schone huid neemt de producten beter op. Juist in de winter is dit erg belangrijk want jouw huid heeft de werkstoffen hard nodig.
  2. Peel je huid in elk geval 1 keer in de week. Dit zorgt ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd. Alle producten die je daarna aanbrengt worden beter opgenomen.
  3. Zorg voor een goed hydraterend serum met hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stofje wat je ook van nature al in je huid hebt en vocht vast houdt. Er zijn verschillende soorten hyaluronzuur. De groot moleculaire hyaluronzuur blijft aan de oppervlakte van je huid om daar het vocht vast te houden. Dit geeft je huid direct een heel fijn en comfortabel gevoel. Klein moleculaire hyaluronzuur gaat dieper in je huid om daar je huid tot in de cellen te hydrateren. Wat er weer voor zorgt dat de voedingsstoffen van je crème van cel naar cel getransporteerd kunnen worden. Zo komen ook de werkstoffen van je crème dieper in de huid.
  4. Gebruik een iets vollere crème dan in de zomer. Zodat de vetten aangevuld worden en je huid haar vocht niet verliest. Zo geef je je huid als het ware toch een jasje. ?
  5. Elke week een voedend of hydraterend masker is zeker geen luxe en je zult direct beloond worden met een comfortabel huid gevoel en een mooie rustige huid.
  6. Sla je nachtcrème zeker niet over. Je huid heeft het nodig. De meeste mensen en waarschijnlijk jij ook, willen overdag niet met een glimmend gezicht rondlopen. De nacht is daarom het ideale moment om je huid heerlijk in te smeren met een vollere creme. Weet jij trouwens wel dat je huid in de nacht haar creme beter op kan nemen? Je huid is namelijk juist s’nachts actief.

Mocht je toch last hebben van een droge, rode en/of schilferige huid vervang dan het hydraterende serum door een olieachtig product. Of nog beter doe deze olie over je hydraterend serum.

LEEF, LACH EN HEB JE HUID LIEF!

 

Liefs Ria

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 31 december 2017
Geplaatst door: Ria Nijburg