Q&A: ‘HOE WERKEN PEELINGS EN WELKE IS GESCHIKT VOOR MIJN HUID?’

Je bent een middagje lekker aan het winkelen en komt op een gegeven moment langs een schap vol met gezichtsmaskertjes. Dat ziet er nou eens interessant uit! Het was een drukke week op het werk en je verdient wel even een verwenmomentje. Je gooit lukraak een handvol maskertjes in je mandje, in de veronderstelling dat je zo heerlijk kunt relaxen die avond. Eenmaal thuis scheur je het eerste zakje open dat je tegenkomt en smeer je het op je gezicht. Nu lekker achterover leunen tot… het brandt!?

’HEB JE ER ECHT WAT AAN?’

Maskertjes van de drogist gebruiken we vaak gewoon voor het gevoel. Het is gezellig om samen met vriendinnen op te doen en het voelt luxueus als je jezelf er eens mee verwent. Daarnaast zijn het ook nog eens ideale verjaardagscadeaus (wie heeft ze niet ooit eens gekregen in combinatie met een douchegel en een spons). Helaas zijn ze niet altijd even geschikt voor jouw huid en vaak heb je er dus maar weinig aan. Maar wist je dat je bij de huidspecialist ook een peeling kunt krijgen die wel degelijk je huid transformeert? Het is even ontspannend en je zult er veel meer profijt bij hebben.

’WAAROM ZIJN PEELINGS ZO BELANGRIJK?’

Het vinden van de juiste verzorgingsproducten is absoluut belangrijk, maar als ze je huid niet eens binnendringen heb je er gewoon niks aan. Je huid kan namelijk op den duur verstopt raken door vuil en dode huidcellen. Wat er dan gebeurt, is dat je huid de crèmes of serums die je erop smeert niet meer op kan nemen. Hoe veel je er dan ook van aanbrengt, het heeft eigenlijk dus weinig zin. Zonde van je geld! Peelings zijn daarom heel waardevol, omdat ze je huid een diepe reiniging geven. Het is dus de basis voor goede huidverzorging.

‘BESTAAN ER VERSCHILLENDE SOORTEN PEELINGS?’

Niet alleen voor je algemene gezondheid, maar ook voor de gezondheid van je huid is fruit enorm effectief. Daarom zijn de peelings van fruitzuren heel populair. Dat komt omdat ze diep doordringen in de huid, en ze bestaan in vele soorten en sterktes. De peelings van fruitzuren kun je dan weer onderverdelen in AHA-peelings en BHA-peelings. Afhankelijk van het doel, bijvoorbeeld hydrateren of reinigen, kan zo meest geschikte peeling worden gekozen.

‘ZIJN CHEMISCHE PEELINGS NIET SLECHT?’

Zeker als je al een gevoelige huid of huidproblemen hebt, kan het spannend zijn om met een onbekende peeling te gaan starten. Misschien ben je bang dat het enorm brandt of dat je huid er nog slechter van wordt. Maar dat is absoluut niet het geval. Zo werken we bij Tijdloos met resurfacings van pH Formula. Deze peelings geven wel de voordelen van chemische peelings, maar niet de nadelen. Maak je dus vooral geen zorgen: we zorgen dat de peeling volledig geschikt is voor jouw huid.

‘ZIJN PEELINGS WEL GESCHIKT VOOR MIJN HUID?’

Bij Tijdloos kijken we sowieso altijd heel goed naar jouw type huid en naar welke huidproblemen we gaan behandelen. Wil je graag meer weten over de behandelingen of ben je nieuwsgierig naar wat het meest geschikt is voor jouw huid? Neem dan vooral contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 28 januari 2022
Geplaatst door: Ria Nijburg