HET BESTE VOOR JOUW HUID? ONTDEK HET MET DE HUIDSCAN

Er kunnen ontzettend veel redenen zijn waarom jouw huid er niet uitziet zoals je wenst. Mogelijk heb je last van onzuiverheden, rimpeltjes, pigmentvlekken of zijn er andere klachten. De huid is een orgaan, er kan daarom onderhuids veel spelen wat invloed heeft op de huidgezondheid. Maar wat kun je nu doen om deze oorzaken effectief aan te pakken? De eerste stap is inzicht krijgen in jouw klacht. Bij Tijdloos Beauty kan de huidspecialist je daarbij helpen aan de hand van een huidscan en analyse.

PERSOONLIJKE VERZORGING

Welke ingrepen of verzorging jouw huid nodig heeft, is heel persoonlijk en afhankelijk van jouw huidtype- en conditie. Vaak worden deze twee zaken met elkaar verward. Je huidtype is iets waarmee je geboren wordt en verandert niet gedurende je leven, of hooguit heel langzaam of onder invloed van bepaalde gebeurtenissen (ziekte, menopauze, medicatie). Je huidconditie daarentegen is altijd een momentopname. Deze varieert sterk op basis van omstandigheden, bijvoorbeeld door leefstijl (roken, overmatig zonlicht, slechte slaap) of het type verzorging.

 

HUIDTYPES

De huidtypes kun je grofweg opdelen in vier categorieën: de vette huid, de droge huid, de gemengde huid en de normale huid. De vette huid produceert veel talg en voelt daardoor vettig aan, glanst meer en bevat grote poriën. Die combinatie leidt vaak tot puistjes en onzuiverheden. De droge huid maakt juist minder talg aan en voelt droger en trekkeriger aan. Vaak oogt de huid doffer, kan schilfertjes vertonen en droge plekjes. Mensen met een gemengde huid hebben vaak last van een vette T-zone maar verder een droge huid. De normale huid is in balans en is niet overmatig vet noch droog.

 

HUIDCONDITIE

Je huidconditie kan erg variëren. Zo kun je last hebben van een vochtarme huid. Dit komt voor bij mensen met een droge huid, maar zeker ook bij de vette huid. Als de huid vochtarm is, kan de huid het vocht niet goed vasthouden. Maar ook huidcondities zoals onzuiverheden, droge plekken of vlekjes kunnen ontstaan door omstandigheden zoals vervuiling, leefstijlkeuzes, verkeerde cosmetica of een gebrek aan verzorging. Maar hoe kom je er nu achter hoe jij je huid het beste kunt verzorgen?

 

DE JUISTE BOUWSTENEN

Bij Tijdloos Beauty werkt de huidspecialist met verschillende technieken die je hierbij kunnen helpen. Zo kan er een huidecho gemaakt worden die laat zien wat de potentie van jouw huid is. Dat betekent dat de scan inzichtelijk maakt welke bouwstenen er in de huid aanwezig zijn en waar er nog het een en ander mist. Een belangrijk inzicht, want zonder voldoende bouwstenen kan de huid natuurlijk ook niet ‘bouwen’ aan een oplossing voor de huidklacht. Op basis van de echo constateert de specialist welke bouwstoffen ontbreken en kan een advies uitbrengen over hoe dit hersteld kan worden. Denk hierbij aan de juiste voeding of supplementen.

 

WAARDEVOLLE AANVULLING

Een waardevolle aanvulling op deze huidecho is de Observ 520. Met dit speciale apparaat kan de huid heel nauwkeurig in kaart worden gebracht. Dit biedt inzicht in de conditie van de huid. Veel huidaandoeningen ontstaan in de diepere huidlagen en zijn pas later zichtbaar. De scan brengt ook deze diepe huidlagen in beeld, en zodoende kun je achterhalen waar en waarom bepaalde problemen op de gezichtshuid ontstaan en de juiste behandeling bepalen.

 

BENIEUWD?

Ben jij benieuwd hoe jouw huid ervoor staat? Of heb je een andere vraag omtrent huidverzorging, -verbetering of -verjonging? Bij Tijdloos Beauty ben je van harte welkom. De specialisten staan graag voor je klaar voor advies, een behandeling en tips voor thuis.

 

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 1 december 2020
Geplaatst door: Ria Nijburg