HELP JE HUID DE WINTER DOOR!

In de winter kan je huid wel een beschermend jasje gebruiken. Niet alleen tegen de kou, maar ook tegen droge lucht. Omdat je je steeds verplaatst van een koude omgeving naar centraal verwarmde ruimtes, droogt de huid behoorlijk uit. Je huid kan hierdoor jeukend aanvoelen en er kunnen schilferende, ruwe, rode en schrale plekjes ontstaan. Om je huid bij te staan in de winter, hebben we de volgende tips.

HUIDSCHADE EN VOCHTVERLIES

De winter is een periode waarin de huid het moeilijk heeft. Een goede huidverzorging is daarom extra belangrijk. De huidbarrière loopt beschadiging op door de schurende, koude wind langs je gezicht. Door de droge lucht verliest de huid ook veel vocht. Er wordt minder talg aangemaakt, waardoor vocht minder goed wordt vastgehouden en de huid slechter beschermd is. Winterse invloeden kunnen huidaandoeningen zoals eczeem of rosacea ook nog eens erger maken.

 

TIPS TEGEN UITDROGING

Om de huidbarrière op peil te houden en sterker te maken, kun je het beste een voedende SOS-olie gebruiken die het herstel van de huid bevordert. Smeer je huid regelmatig in met vochtinbrengende producten. In de winter kunnen deze ingrediënten minder goed vastgehouden en opgenomen worden. De huid heeft hier daarom meer van nodig. Te lang en heet douchen heeft ook een uitdrogend effect. Zet de kraan dus iets kouder en gebruik naderhand altijd een vette moisturizer en bodylotion. Bevind je je vaak in een ruimte met droge lucht? Dan kan een luchtbevochtiger, thuis of in je werkruimte, ook een uitkomst zijn.

 

VERZORGING BIJ ROSACEA

Ook bij huidaandoeningen als rosacea is een goede verzorging in de winter belangrijk. Bij rosacea is de barrièrefunctie van de huid vaak al minder sterk, waardoor de huid zich nog minder goed kan weren. Weer en wind kunnen rode vlekken en bultjes in het gezicht erger maken. Omdat de huid gevoelig is en sterk reageert op make-up en reinigingsproducten, kan het lastiger zijn om de juiste verzorgingsproducten te vinden. Let daarom op dat er geen irriterende ingrediënten in de producten aanwezig zijn, zoals alcohol of menthol. Natuurlijke ingrediënten die een ontstekingsremmend effect hebben, zoals aloë vera, zijn hiervoor het beste.

 

OVER TIJDLOOS BEAUTY

Bij Tijdloos Beauty kun je terecht voor verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen. Of je nu huidproblemen als acne gericht wilt aanpakken, je algehele huid wilt verbeteren of gewoon even tot rust wilt komen. Ria en Femke ontvangen je met veel zorg en persoonlijke aandacht, want jouw gemak staat voorop. Neem daarom contact op voor een kennismakingsgesprek en wij luisteren graag naar jouw wensen en klachten. Samen met jou wordt gekeken welke behandeling het beste bij jouw huid past en je krijgt altijd een passend advies voor de beste verzorging van je huid.

 

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 12 februari 2020
Geplaatst door: Ria Nijburg