FEITEN EN FABELS OVER VOEDING EN DE HUID

Je hebt de zin vast wel eens zien staan: een gezonde huid begint van binnenuit. Het is waar dat je huid en voeding veel met elkaar te maken hebben. Toch bestaan er over de invloed van je voeding op je huid ook veel fabels, die het moeilijk maken om te weten wat je nu wel en niet moet eten en in welke hoeveelheid. Tijdloos Beauty zet de feiten en fabels onder elkaar om te laten zien welke voeding jouw huid ondersteunt, en waar je juist bij weg moet blijven.

WELKE VOEDING HEEFT JE HUID NODIG?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Het is essentieel om virussen, bacteriën en schadelijke stoffen mee buiten de deur te houden. Toch moet je huid het doen met de allerlaatste restjes die overblijven vanuit je voedsel. Het grootste deel van de bouwstoffen gaat namelijk in eerste instantie naar de vitale organen, zoals het hart en de lever. Daarom is het belangrijk om extra op te letten of je de juiste voeding eet en genoeg binnenkrijgt zodat je huid ook de juiste stoffen krijgt om zichzelf te herstellen en te verzorgen.

 

FEIT: ZORG DAT JE DE JUISTE VITAMINES BINNENKRIJGT

Vitamine A heeft een verjongende werking. Het ondersteunt de huid bij het aanmaken van collageen en elastine, waardoor deze soepeler en steviger wordt. Ook vitamine C is essentieel voor je huid. Deze vitamine beschermt de huid tegen vrije radicalen. Deze radicalen kunnen je huid versneld verouderen. Vitamine C stimuleert bovendien net als vitamine A de aanmaak van collageen.

 

FABEL: GROENE THEE OF DETOXTHEE

Er is geen bewijs dat specifiek groene thee of detoxthee een positief effect heeft op je huid. Thee kan wel een ontspannende werking hebben. Wanneer je last hebt van stress kan een kop thee de stress verlagen, wat je nachtrust ten goede kan komen. En dát heeft dan weer wel een positief effect op je huid, die zichzelf ’s nachts herstelt.

 

FEIT: EET ELKE DAG GROENTE EN FRUIT

Eigenlijk weet je wel dat je elke dag genoeg groente en fruit moet eten om jezelf gezond te houden. Maar wist je dat groente en fruit ook voor je huid hele goede effecten hebben? De meeste groente- en fruitsoorten zitten immers boordevol vitamines. En zoals we net hebben verteld, doen deze wonderen voor de gezondheid van je huid. Welke groentes zijn het beste voor je huid? Dat zijn degenen waar de meest eerder genoemde stoffen in zitten. De beste groentes zijn wortels (veel vitamine A), spruitjes (veel vitamine A én C), broccoli (vitamine A, C en E) en spinazie (vitamine A, C, E en K).

 

FABEL: VEEL KOFFIE DRINKEN LEIDT TOT UITDROGING

Koffie leidt niet tot uitdroging van je lichaam en daarmee ook niet voor uitdroging van je huid, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Koffie is immers een drankje, het zorgt dus voor meer vocht in je lichaam. Wel bevordert het de werking van je nieren waardoor het vocht ook weer sneller je lichaam verlaat.

 

FEIT: JE HEBT VETTEN NODIG

Last van een droge huid of veel schilfers? Dan kan het zijn dat je te weinig vetten binnenkrijgt. Je huid heeft namelijk vetten nodig. Let er wel op dat je de goede vetten binnen krijgt, de onverzadigde vetten. Deze vind je in onder andere avocado’s, noten en vette vis (zoals zalm of makreel).

 

KRIJG PERSOONLIJK ADVIES BIJ TIJDLOOS BEAUTY

Bij Tijdloos Beauty combineren we bewustwording over gezonde voeding met unieke behandelingen. Heb je een bepaald huidprobleem? Of merk dat je je niet de juiste stoffen binnen krijg om je huid mee te verzorgen? Bij Tijdloos helpen we jou met persoonlijk advies om jouw huid weer met producten, behandelingen én voedingsadvies in topconditie te krijgen. Ook geven wij voedingsadvies met bijvoorbeeld het 3Care-programma. Begin vandaag nog met een nieuwe start!

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 17 januari 2022
Geplaatst door: Ria Nijburg