EERSTE HULP BIJ ACNE

Ongeveer 85% van de pubers en jongvolwassenen heeft te maken (gehad) met acne. Acne wordt ook wel ‘jeugdpuistjes’ genoemd. Alhoewel het woord ‘jeugdpuistjes’ doet vermoeden dat deze aandoening alleen bij jongeren voorkomt, komt acne bij volwassenen vaker voor dan je misschien denkt. Bij de één beperkt deze goedaardige aandoening van de huid zich tot af en toe een puistje, terwijl het bij de ander een serieus probleem is. Wist je dat je een acnebehandeling kunt ondergaan?

ACNE: WAT IS HET PRECIES?

Eerst is het goed om te weten wat de huidaandoening acne precies inhoudt. Als je last van acne hebt, dan zijn je talgklieren ontstoken en heb je een snellere verhoorning van de bovenste huidcellen. Hierdoor hebben bacteriën de kans om zich te vermeerderen, waardoor ontstekingen ontstaan. Niet alleen kan de acne voorkomen op je gezicht, maar ook op je schouders, je borst en het bovenste gedeelte van je rug. De belangrijkste oorzaak van acne zijn hormonale factoren. Dat is dan ook de reden dat je tijdens je zwangerschap of de overgang, maar ook door gebruik van anticonceptiemiddelen zoals de pil of het spiraaltje extra last kun krijgen van een onzuivere huid. Factoren als voeding en stress, in combinatie met een verstoorde huidbarrière, spelen mogelijk een rol bij het ontstaan en het intact blijven van acne.

 

EEN WELDAAD VOOR JE HUID

Is je huid bijvoorbeeld vet en erg verdikt? Dan is het van belang om een reiniger met salicylzuur te gebruiken. Salicylzuur zorgt er namelijk voor dat je huid dunner wordt en werkt tot diep in je porie. Daarnaast kun je een hydraterende talgklierremmmende crème gebruiken met SPF. Met deze crème wordt je huid beter in balans gebracht en zullen je klachten verminderen. Wil je je huid iets extra’s geven? Breng dan twee keer in de week een enzymatische peeling en een zuiverend masker aan. Je zult merken dat dit een weldaad voor je huid is!

 

TRAIN JE HUID

Met de acnebehandelingen bij Tijdloos Beauty krijg je weer een mooie, frisse en gezonde huid. De acnebehandeling bestaat uit een reiniging en dieptereiniging van de huid door middel van een peeling. Voor elk type huid is er een andere behandeling nodig, wij zorgen er dan ook voor dat de behandeling helemaal is afgestemd op jouw huid. De peelings die wij aanbieden werken het beste in kuurverband. Voor een optimaal resultaat adviseren wij een kuur van vier behandelingen. Jouw huid wordt sterker en weerbaarder gemaakt, waardoor er minder ontstekingen ontstaan, je talgklieren minder talg aanmaken en je huid mooier en schoner wordt. Voor thuis krijg je een goede instructie mee om je huid op de juiste manier te verzorgen. Daardoor is het mogelijk om de acne weer beter onder controle te krijgen.

 

WIST JE DAT…

… het niet wetenschappelijk is bewezen dat je van chocolade puistjes kunt krijgen? Wat wel vaststaat, is dat voeding invloed heeft op de gezondheid van je huid. Zo hebben melk en suiker, twee belangrijke ingrediënten van chocolade, wél invloed. Heb je last van acne, dan is het verstandig om suikers en zuivelproducten zoveel mogelijk te vermijden. Zorg goed voor jezelf en voor je huid. Eet zo verantwoord mogelijk, met genoeg groenten en fruit, volkoren producten en water/thee. En gelukkig: een stukje pure chocolade van 80% is wél prima!

 

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 28 augustus 2019
Geplaatst door: Ria Nijburg