EEN VITALE LEEFSTIJL EN EEN MOOIERE HUID: HOE WERKT DAT?

We doen allemaal ons best voor onze gezondheid. Zo proberen we gezonder te eten, gaan we zo vaak als we kunnen sporten en vermijden we ongezonde verleidingen. Het is niet altijd even makkelijk, maar met de juiste motivatie kunnen we het echt volhouden. Als je het alleen doet omdat andere mensen het van je verwachten, geef je het vaak sneller op. Maar wanneer je echt voor jezelf aan de slag gaat, dan is de kans van slagen vele malen groter. Want het gaat er uiteindelijk om dat jij lekker in je vel komt te zitten… Letterlijk!

EEN GEZONDE HUID

Misschien heb je zelf soms niet door wat je levensstijl voor een invloed op je heeft, maar je huid heeft dat zeker wel. Denk maar eens na: is het niet altijd zo dat juist wanneer je minder goed voor jezelf zorgt en je minder goed voelt, dat je huid dan ook nog eens vervelend gaat doen? Dan heb je al een slechte week, zit er ook nog eens allemaal puistjes op je voorhoofd. Alsof alles al niet erg genoeg was! Maar het is wel de realiteit. Werken aan je gezondheid is namelijk essentieel voor het ondersteunen van je huid.

 

GEZOND VAN BINNEN, GEZOND VAN BUITEN

Lekker eten is gewoon een feestje en daar moeten we ook van genieten. En af en toe iets ongezonds eten, is echt niet erg. Maar je weet ook dat als je dagen achter elkaar fastfood eet, dat je je niet zo goed voelt. We hebben namelijk de juiste voedingsstoffen nodig om ons goed te voelen en voor onze huid is dat niet anders. Denk bijvoorbeeld eens aan de elasticiteit van je huid: die zorgt ervoor dat je huid soepel en jong blijft. Om die elasticiteit te behouden, is het belangrijk dat je huid voldoende collageen aanmaakt. En om dat te doen, zijn voedingsstoffen zoals vitamine C niet te missen. En waar vind je dat weer veel in? Groenten en fruit!

 

DRINKEN, DRINKEN, DRINKEN!

Niks niet wijnen, maar water drinken! Je huid hydrateer je niet alleen van buitenaf met crèmepje, dat gebeurt namelijk ook van binnen. En dat is enorm belangrijk als je een droge huid wilt voorkomen. Om het vochtgehalte van huid op peil te houden, is het dus essentieel dat je je waterfles niet thuislaat. Zorg er dus voor dat je altijd iets te drinken bij de hand hebt. Of leer jezelf aan om op bepaalde tijdstippen een lekker kopje thee te drinken. Kies dan het liefst voor groene thee: die zit namelijk ook nog eens vol met antioxidanten, die ook weer goed zijn voor je huid.

 

GOEDE KEUZES MAKEN

Gezonder leven is altijd een uitdaging. We kunnen niet allemaal ineens alles goed doen. Terwijl we ongezond eten (zoals producten met veel toegevoegde suiker) en sigaretten beter kunnen laten liggen. Ze hebben namelijk ook een negatieve invloed op je huid. Suiker hecht zich bijvoorbeeld aan collageen, waardoor je huid juist minder soepel wordt. En door het teer dat vrijkomt met roken, raakt onze huid sneller verstopt. Ook al is het heel begrijpelijk dat je niet alles per direct kunt laten staan, is je huid nog een reden om af en toe eens voor de gezondere optie te kiezen.

 

OVER TIJDLOOS

Omdat we weten dat het niet makkelijk is, helpen we je bij Tijdloos graag om aan de slag te gaan een vitale levensstijl aan te leren. Naast het geven van huidbehandelingen helpen we je ook graag met het aanleren van een gezonder voedingspatroon. Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Bel dan gerust en dan helpen we je verder.

 

Vragen?

Heb je een vraag over dit bericht of een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op: 28 januari 2022
Geplaatst door: Ria Nijburg